Мъри: Допуснах грешка с US Open



09-11-2017 12:37 | Станко Димов

Анди Мъри се завърна на корта във вторник, когато се изправи срещу Роджър Федерер в демонстративен двубой в Глазгоу. Това беше първият случай, в който шотландецът е в игра от загубата на Уимбълдън през юли.

„Определено се чувствам по-добре, в сравнение с Уимбълдън и дните на подготовка за US Open. Тогава дори ходенето беше проблем за мен“, коментира Мъри пред „Би Би Си“.

Мъри, който се свлече до 16-о място в ранглистата, изрази увереността си, че ще успее да си върне най-добрата физическа и техническа форма. По-късно през годината той ще лети за Маями, където традиционно се подготвя, след което се надява да е в състояние да играе в Австралия през януари – в Бризбън и Мелбърн.  

„Когато се върна на корта може да не съм в най-добрата си форма, но нищо не ме кара да се притеснявам, че отново ще я намеря. Ще се върна обаче само когато съм на 100% здрав. Вярвам, че ще съм готов за Австралия“.

Мъри призна, че е допуснал грешка в опитите си да участва на US Open. Припомняме, че шотландецът се оттегли от турнира два дни преди началото му.

„Опитвах се да се възстановя за US Open и вероятно това беше грешка. Но все пак говорим за последния за годината турнир от Големия шлем“, каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини