Приемаме голям турнир за жени от 2012-та година!



18-02-2011 15:09 | Станко Димов

Голям професионален турнир по тенис за жени ще се проведе в България, по всяка вероятност догодина, съобщи президентът на родната централа Стефан Цветков.


Той потвърди това след края на заседанието на Борда на директорите на Тенис Европа, което се проведе в Гранд-хотел "София", предаде репортер на БГНЕС.

 

"Имахме разговор и ни беше обещана подкрепа за организация на професионален турнир за жени. Имаме подкрепата на президента на Тенис Европа Жак Дюпре, на ръководството на европейския тенис и на другите институции в тениса.

 

"Вече работим със Свилен Нейков по планирането на един голям турнир през 2012 г. Всичко трябва да се обмисли добре и внимателно, след което предстои да бъде одобрено от министерството. Имаме и подкрепа за дата и седмица", заяви Цветков.


Жак Дюпре допълни, че е останал много доволен от визитата си в България и от срещата с министър-председателя Бойко Борисов. В София неговата организация си е направила равносметка на свършеното през последните сезони и оценката е добра. Дюпре е единствен кандидат за президент на Тенис Европа на предстоящите избори, които ще се проведат през есента.


"Преди време също имахме среща с Бойко Борисов. Този път всичко мина позитивно за нас и за пореден път се убедих, че в България се върши страшно много работа за развитието на тениса. Нещо по-ново не се е случило от предишната ни среща, но най-важното от тази за мен е полученото потвърждение от министър-председателя, че наистина се работи по изграждането на Национален тенис център в България.

 

Освен това, за пореден път мога само да констатирам с голямо задоволство успехите на България в тениса и най-вече тези на Цветана Пиронкова и Григор Димитров", заяви Дюпре.

В момента в България има едва един по-сериозен турнир на прилично европейско ниво. Това е "Алианц Къп", който се провежда през септември в София и е с награден фонд от около 100 хиляди долара. Най-вероятно очакваният турнир през 2012 година ще бъде с двойно по-голям бюджет и ще може да видим по-сериозни имена от женския елит в София.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини