Магнус Норман повече няма да работи с Вавринка



25-10-2017 16:43 | Станко Димов

Лоши новини за Стан Вавринка. Швейцарецът ще трябва да си търси треньор за новия сезон, след като досегашният му наставник Магнус Норман обяви, че повече не може да пътува с него по турнири.

„Много мислих и реших, че трябва да посветя бъдещето си на моето семейство. Имам две малки деца у дома и сега е времето да бъда покрай тях. Не бих могъл да имам по-добър играч (Вавринка), това беше едно от най-трудните решения в живота ми“, каза Норман.

Двамата работиха заедно повече от 4 години, в които Вавринка спечели най-значимите титли в кариерата си, в това число и 3 трофея от Големия шлем – Australian Open (2014), „Ролан Гарос“ (2015) и US Open (2016).

„Искам да благодаря на Магнус за страхотните 4 години, които изкарахме заедно. Винаги ще му бъда благодарен за работата и времето, което ми отдели, за да ме направи по-добър тенисист и 3-кратен шампион в Шлема. Той не просто беше част от моя отбор, но и от моето семейство. В момента съм концентриран върху възстановяването си. Ще отнеме известно време с отбора ми да направим необходимите следващи стъпки“, каза от своя страна Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини