Раонич пак би Вердаско, испанецът го напада след мача



17-02-2011 10:09 | Станко Димов

 Милош Раонич победи световния номер 9 Фернандо Вердаско за втори път в рамките на няколко дни. Двамата се изправиха в среща от първи кръг на турнира в Мемфис, а Раонич се наложи с 6-4, 3-6 7-6 (5).

 

Предишният им сблъсък бе на финала на турнира в Сан Хосе, където Раонич грабна първата си титла от ATP. Интересното е, че от 2000 година насам това е едва четвъртият случай, в който финалисти от един турнир, стартират новата седмица един срещу друг в първи кръг. Традицията се запази и шампионът отново спечели този мач.


По един пробив се отказа достатъчен за да се решат първите два сета, а в третия на помощ дойде тайбрекът. В него първи минипробив осъществи Ронич, но Вердаско изравни за 5-5 точки.

 

Следващите две разигравания обаче бяха за Раонич, който в крайна сметка наложи волята си. Това бе 10-ти тайбрек и 9-ти спечелен от началото на годината за младия състезател.


"Доволен съм от победата, но все още има неща в играта си, които трябва да подобря. Разбира се, няма как да бъда недоволен от резултата от мача и от представянето ми от началото на годината", сподели Раонич, който записва трета победа над играч от топ 10.


На противоположния полюс бе настроението в лагера на Вердаско.
"Това е нереално. Така не се играе тенис. Очаквам с нетърпение да се изправя срещу него на клей, където ще има повече дълги разигравания. Тогава ще му покажа какво е тенис", изригна Вердаско.


Във втори кръг Милош Раонич ще се изправи срещу бившия номер 8 Радек Щепанек.


С победа в Мемфис започна и шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът спечели "сблъсъка на гигантите" с Джон Иснър - 6:4, 6:3.


Дел Потро участва в турнира с "уалйд кард". Миналата седмица той достигна до полуфинал в Сан Хосе, където загуби от Фернандо Вердаско. Следващият съперник на аржентинеца ще бъде Иван Додиг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини