Кузнецова стигна до пълен обрат срещу Пиронкова



16-02-2011 14:50 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир в Дубай от категорията Premier. Тя загуби от бившата номер 2 в света Светлана Кузнецова след 7:5, 2:6, 4:6 за два часа игра и половина игра. Така Цвети продължава да няма спечелени два поредни мача след Уимбълдън 2010, но все пак демонстрира подобряване на формата си.

Особено интересно е, че в следващия кръг Кузнецова ще играе с Франческа Скиавоне. Двете направиха изумителен мач на Australian Open, когато италианката се наложи с 16:14 в третия сет за рекордните 4 часа и 44 минути битка.

Двубоят започна успешно за Пиронкова, чийто стил добре пасва на силовата игра на повечето рускини. След пробив българката бързо взе аванс от 4:1. Кузнецова, която понастоящем е 23-а в ранглистата, не се предаде и стигна до равенство 4:4.

Българката продължи да прави добри ретури и след втория си пробив затвори първата част със 7:5 за 63 минути игра. Това бе първи спечелен сет от Пиронкова в мачовете с Кузнецова, в които вече има три регистрирани загуби.

Бившата шампионка от "Ролан Гарос" вдигна нивото си и бързо изравни резултата. Кузнецова взе два пробива и закономерно спечели втория сет с 6:2 след 30 минути игра.

Устремът на рускинята продължи и в решителния трети сет. С два бързи пробива преднината й набъбна до 3:0. Пиронкова обаче не само не се пречупи, но показа страхотен дух, изравнявайки за 3:3. Слабите втори сервиси на двете бяха в основата на множеството пробиви.

Без да е категорично по-добра Кузнецова проби и сервираше за краен успех при 5:4. Пиронкова пропусна две възможности да стигне до 5:5 и след първия мачбол за рускинята, тя затвори мача с 6:4.

От Дубай Пиронкова си тръгва със 70 точки за ранглистата. Досега тя само веднъж бе достигала до втори кръг в тази надпревара. Следващият турнир, на който тя най-вероятно ще участва ще бъде в Доха, който започва идната седмица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини