Кой помогна на Мадисън Кийс на US Open?



Кой помогна на Мадисън Кийс на US Open?
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-10-2017 15:03 | Tennis24.bg

В изцяло американския дамски финал на US Open този месец се случиха три премиери. За приятелките Мадисън Кийс и Слоун Стивънс това беше първи финал на този турнир, и то една срещу друга. Стивънс спечели заслужено титлата, а Кийс демонстрира ново ниво на игра и самоувереност по време на всички мачове. Но имаше и трета премиера – за първи път се използваше новият модел ракета на Wilson – Ultra, с който от началото на турнира игра и Мадисън Кийс.

Новата разработка на световната марка претендира да осигурява повече сила и ефективност от всеки ъгъл на корта, в сравнение с предишното поколение. Ракетата се отличава с чисти линии, дръзки акценти – светлосиньото е отличителният ѝ цвят -  и гладко, кадифено покритие, което е характерно за Wilson. В България може да я намерите, както и да заявите бройка за тестване в магазини Sport Box.

Моделите от серията са шест, с идеята всеки играч да подбере подходящия спрямо индивидуалния си стил на игра, възраст и умения. Разликите са основно в размера на главата, теглото и начинана сплитане. Всеки модел обаче е съвместим с технологията на Wilson X2 Ergo за индивидуализиране на формата на дръжката в услуга на играчите, които като Кийс, отиграват бекхенда с две ръце.

Новият трик в серията Ultra 2017 е съвместяването на технологиите Power Rib™ и Crush Zone™. А какво представляват те?  Power Rib е подобрената геометрия на рамката в горната част на шийката, която подлежи на най-силен натиск и въртене. Това дава по-голяма стабилност и твърдост, което води до повече сила и подобрява точността при задаване на посока на топката. Crush Zone пък е иновативна уплътняваща система, която се компресира при допир и увеличава времето, в което топката остава върху кордата. Резултатът е по-добро усещане на топката от играча и по-голяма потенциална енергия, което води до по-експлозивен удар.

Интегрирани в ракетата, тези две новости разширяват активния център на ракетата, а точно това е мястото, откъдето идва силата и ефективността при удар. Именно с тяхна помощ, Мадисън Кийс успя да стигне до финала на големия турнир.
Но само отличната ракета не е достатъчна. Така че не се отпускайте, когато си вземете новата Ultra.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини