Гатлин съветва Шарапова за завръщането след наказание



08-10-2017 17:50 | Tennis24.bg

Световният шампион на 100 м Джъстин Гатлин даде ценни съвети на тенисистката Мария Шарапова относно допинг завръщане в спорта. 

Американецът отсъства пет години от атлетическата писта заради две провинения в употреба на забранени вещества, а Шарапова се завърна преди няколко седмици от 15-месечна забрана да участва в турнири след признание за употреба на мелдоний. 

 

„Бих те посъветвал да вярва винаги в себе си. Ако излезеш на игрището с желание да покажеш максималното и да бъдеш чист спортист, тогава го направи. Не се притеснявай за измамници и критици. По-добре използвай критиката като източник на мотивация, която да те направи по-силна, посъветва Гатлин Маша. - Винаги ще има хора, които не те харесват, които не са те харесват и преди тази ситуация, така че не им давай сила. Само не забравяй коя си, придържай се към принципите си.“

 

Гатлин все още не може да свали отрицателното отношение на спортните фенове към себе си заради допинг аферите си. При всяка своя поява на стадиона по време на световното първенство в Лондон през август той беше освиркван. Когато спечели титлата на 100 м, побеждавайки Юсейн Болт, също не срещна подкрепа от публиката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини