Гергана Топалова спечели първа титла при жените



08-10-2017 14:26 | Любомир Тодоров

Гергана Топалова стигна до първата си по-голяма титла. 17-годишната българка триумфира на състезанието с награден фонд 15 000 долара в "Санта Марина", Созопол. На финала Топалова победи трета поставена тенисистка от началото на седмицата. Тя се справи с французойката Леа Толи след 6:3, 2:6, 6:3.


В Созопол държавната ни шампионка за жени продължи отличното си представяне през тази година и постигна най-големия успех в своята кариера. По пътя към финала тя отстрани поставената под №2 в основната схема и миналогодишна шампионка Оана Гаврила (Румъния), участващата с "уайлд кард" Даниела Димитрова и още две поставени в схемата – №6 Габриела Дука (Румъния) и №3 Екатерина Яшина (Русия).


Днес Гергана Топалова се приспособи по-добре към силния вятър, започна по-уверено в първия сет и го спечели с 6:3. Осмата поставена и №841 в световната ранглиста Леа Толи, която има две титли от турнири от този ранг, взе втория сет с 6:2. В третата част обаче отново българката бе по-убедителна и затвори мача с 6:3 след малко над два часа игра на първи корт на тенис център "Санта Марина".

 

"Беше много трудно, духаше вятър. А и съперничката беше доста силна. Щастлива съм, че спечелих. В началото на турнира не съм  мислела, че мога да взема титлата, но днес вярвах в успеха. Нямам време за почивка, защото в сряда заминавам за Южна Америка, където ще играе в четири турнира за девойки", коментира за Tennis24.bg шампионката.

 

За успеха си пловдивчанката взима 12 точки за световната ранглиста на WTA, в която дебютира тази седмица, и 2117 евро от наградния фонд. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини