Енен през сълзи: Краят на кариерата ми е наказание



Енен през сълзи: Краят на кариерата ми е наказание
Свързани играчи
Тагове
15-02-2011 14:00 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Жюстин Енен сподели, че все още не може да се примири с факта, че повече няма да се състезава професионално. Както е известно в края на миналия месец, непосредствено след отпадането си от Australian Open, Енен разкри, че заради контузия в лакътя е принудена да сложи край на кариерата си.

Дни по-късно белгийката признава, че все още не може да се примири със съдбата си.


"Виждам края на кариерата си като наказание, а не като правилно решение. Имам желание да продължа, но не и физическа възможност. През кариерата ми съм имала доста контузии, но сега съм на 29 години и ми е по-трудно да се възстановя. Остава ми само да се оплаквам.


"Трябва да мисля разумно. След завръщането ми от Австралия се консултирах с трима различни специалисти. Стигнахме до извода, че е най-добре да се откажа.


"На корта се чувствах истински свободна. Бих искала още веднъж да взема ракетата и да се завърна, но най-важното нещо за мен е здравето ми. Сега се надявам просто да избегна операцията. До няколко месеца ще взема окончателно решение по този въпрос", коментира Енен.

Седемкратната шампионка в турнири от Големия Шлем обяви, че ще се фокусира върху развитието на своята тенис академия, а също и в благотворителни инициативи.

При първото си отказване през май 2008 година Енен стана първата действаща номер 1 в света, която спира с тениса. Тя има в кариерата си 43 титли и златен медал от Олимпиадата през 2004 година.

Енен не пропусна да поздрави и новата номер 1 Ким Клайстерс, с която през годините имаха доста битки на корта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини