Турсунов за мача с Гришо: Грозна победа



15-02-2011 12:38 | Николай Драгиев

Особено интересен коментар за победата си с 6-7(6), 7-5, 7-6(4) над Григор Димитров направи руснака Дмитрий Турсунов. Той призна, че далеч не е показал най-доброто от възможностите си, но въпреки това е успял да намери начин да спечели.

"По време на игра, ти имаш части от секундата, в които да направиш вярното решение и може само да се надяваш, че то ще е вярното," коментира Турсунов. "Мисля че в тайбрека на третия сет аз сторих тъкмо това - намерих точните решения. Играх с голяма доза риск, за да го поставя под напрежение. Налагаше му се да играе доста повече удари и в края на мача това донесе повече грешки от негова страна."

28-годишният Турсунов в момента е на 129-а позиция в ранглистата, но разбира се цели отново да се върне сред 20-те най-добри в света, където вече е бил.

"Има такива дни, когато не показваш най-доброто от уменията си. Щом не можеш да спечелиш, пласирайки множество уинъри, то тогава трябва да намериш начини, за да спечелиш срещата.

"В този мач направих множество леки грешки и това ме вбесяваше. В края на краищата се събрах и открих начина, за да победя. Не беше красива победа, по-скоро грозновата, но важното е, че продължавам напред. Може би в следващия мач ще имам ден," допълни Турсунов.

Руснакът отново каза и няколко добри думи за Гришо. "Той е много талантлив играч. Сервира много добре в тези три сета. Мисля че опитът ми надделя в крайна сметка."

СНИМКИ ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини