Надал отрази 2 мачбола и продължава



03-10-2017 15:00 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Рафаел Надал преживя тежки моменти, но показа класа и хладнокръвие и се класира за втория кръг на турнира в Пекин от категория АТР 500.

Испанецът надделя над Люка Пуй от Франция след 4:6, 7:6(6), 7:5 за два часа и половина игра, като спаси два поредни мачбола. Така той взе един вид реванш за загубата от този съперник на Откритото първенство на Съединените щати през миналата година.

В първия сет Пуй беше по-настъпателния и успя да пробие за 3:2. Французинът продължи да доминира над "поръждясалия" Рафа и стигна до сетбол в деветия гейм. Надал го спаси, но в следващия гейм Люка поведе с 40:0 и реализира втората си възможност след отлично изпълнен начален удар.

Испанският левичар имаше три поредни точки за брейк в осмия гейм на втория сет, но Пуй успя да се защити. Стигна се до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 3:3 точки. При 6:4 и свой сервис 23-годишният французин получи два мачбола. Надал върна къс ретур, но напрежението си каза думата и Люка прати топката в мрежата. След това Рафа изравни. После стигна до сетбол и взе частта след нова грешка на съперника.

В заключителния сет надхитрянето и битката продължиха до края. Надал направи първия си пробив в мача, при това на нула, за 6:5, след което сервираше за място в следващия кръг. Водачът в схемата поведе с 40:15 и реализира първия след ретур на Пуй в мрежата.

Рафа вкара 72 процента първи сервис и спечели 81 процента от точките при разиграването му. При французина процентите бяха съответно 62 и 74. Левичарят от Манакор записа четири аса и седем двойни грешки, а Пуй има на сметката си девет директни точки от начален удар и пет двойни.

 

Следващият съперник на световния номер едно се определя в мача между руснака Карен Хачанов и китаеца Ди У.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини