Халеп и Маша (пак) са опасно близо – жребий



29-09-2017 11:25 | Станко Димов

Жребият за основната схема на силния турнир за жени в Пекин (WTA Premier Mandatory) е факт. Водачка в схемата е лидерката в ранглистата Гарбине Мугуруса (Испания), която на старта ще премери сили с една от най-непредвидимите състезателки в Тура – Барбора Стрицова (Чехия).

Първата поставената, с която Мугуруса може да играе е американката Коко Вандевег - №14. Двубой между двете  е възможен в III кръг.

В горната четвъртина са още състезателки като Каролина Вожняцки (Дания, №5) и Петра Квитова (Чехия, №12), които могат да се изправят на пътя на Мугуруса на четвъртфиналите.

Водач в долната част на схемата е Симона Халеп. Поставената под №2 румънка ще започне участието си в турнира с двубой срещу Алисън Риск (САЩ), а във втори кръг може да премери сили с Южени Бушар, ако канадката успее да пречупи Магдалена Рибарикова (Словакия) на старта.

В тази част на схемата е и Мария Шарапова, с която Халеп може да играе в третия кръг. Рускинята, която подобно на Бушар участва с „уайлд кард“, ще премери сили с Анастасия Севастова на старта.

Любопитен е фактът, че именно латвийката спря Маша на осминафиналите на US Open преди няколко седмици. За последно Халеп и Шарапова се срещнаха на старта на US Open, когато Маша се наложи в епична битка.

ЖРЕБИЙ ЗА ОСНОВНАТА СХЕМА В ПЕКИН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини