Федерер: С Рафа винаги ще останем съперници



24-09-2017 10:41 | Станко Димов

Роджър Федерер и Рафаел Надал сбъднаха мечтата на милиони привърженици на тениса по света и сформираха мечтан отбор на двойки. Двамата дебютираха като тим на демонстративния турнир „Лейвър къп“ и успяха да се наложат с 6:4, 1:6, 10-5 над американците Сам Куери и Джак Сок.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

След срещата обаче стана ясно, че Федерер и Надал, на този етап, нямат планове да продължат да играят на двойки в тандем.  

„Не искам да убивам очакванията ти“, обърна се Федерер към Надал. „За мен, лично, моментът също беше невероятен. Ние бяхме тренирали заедно само един път до сега – на финалите на АТР, така че не знаехме много един за друг. Ние винаги ще останем съперници. Но това беше нещо много специално. За мен беше абсолютно удоволствие да изляза на корта с Рафа и да гледам какви решения взима в дадени моменти.

Осъзнавам, че хората ще очакват ние само да печелим, но беше много трудно, защото играхме в зала срещу момчета, които имат страхотен сервис. Освен това аз не бях играл на двойки от много време, опитвах се да си припомня какво трябва да правя.  

Двамата с Надал се събрахме, нашите привърженици се обединиха, което също беше интересно. Това беше успех, но не касае само нас. Радостта на Род Лейвър, да имаме Джон и Бьорн около нас до корта – всичко това са важни моменти за нас“, коментира Федерер.  

От своя страна Надал добави: „Денят беше незабравим. След историята, която имаме двамата, да излезем и да се борим от една и съща половина на корта за един отбор е нещо, на което се наслаждавах много“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини