Амели Моресмо: Решението за "Ролан Гарос" е политическо



13-02-2011 21:42 | Николай Драгиев

Като "политическо" определи Амели Моресмо решението Откритото първенство на Франция да остане в Париж. Според нея верният избор е бил да се предприеме преместване извън пределите на столицата, за да може турнирът да стане истински конкурентен на останалите най-големи.

"Казах си мнението още преди - трябва да се смени дестинацията на "Ролан Гарос". Има много политика зад това решение. Не знам подробности защо се стигна дотук. За да бъдем амбициозни обаче, имахме нужда от повече пространство и сега ще ни бъде трудно да се справим с организацията," коментира Моресмо.

Шефът на френската тенис федерация Жан Гашасен остана доволен от развитието на случая. "Преди две седмици ми се струваше, че изборът ще падне на Версай, но след това кметството в Париж направи наистина отлични предложения. Проектът е уникален и показва, че може да се справим и без гигантски мащаби и строежи."

В крайна сметка при гласуването на асамблеята на френската тенис федерация, комплексът "Ролан Гарос" е спечелил със 70% от гласовете срещу 30% за проекта в близост до Дисниленд.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини