Димитров ще играе в Ротердам и догодина



15-09-2017 07:33 | Любомир Тодоров

За седми път Григор Димитров ще играе на турнира в Ротердам в зала, който е от категория АТР 500 и чието 45-о издание ще се проведе през февруари 2018 година, в седмицата след състезанието в София.

 

Участието в европейските турнири в зала, означава на практика, че Гришо ще защитава титлата на турнира в България.


Новината потвърди пред Tennis24.bg директорът на турнира в Холандия Рихард Крайчек.


"Григор прави страхотен сезон, може би най-добрият в кариерата му. Титлата от Мастърс 1000 в Синсинати му позволи да се върне в Топ 10 и той е на пътя към големите успехи. В Ротердам ще дойдат пак и шампионът от 2017-а Жо-Вилфред Цонга и Саша Зверев. Така че сме изградили солидна основа за вълнуващ турнир. Феновете на тениса ще могат да гледат топиграчи всеки ден", похвали се бившият шампион от Уимбълдън Крайчек.


Тази година Димитров спечели титлата в София на 12 февруари и отлетя на другия ден за Ротердам. Там натрупаната умора и Давид Гофен, когото беше победил на финала в "Арена Армеец", го спряха на четвъртфиналите в трисетов двубой.


Най-доброто класиране на българина в зала "Ахой" е полуфинал през 2013 година. В него той отстъпи на Хуан Мартин Дел Потро.


В Ротердам Гришо записа първата си победа над тенисист от Топ 25 през 2009 година. Тогава той отстрани №23 Томаш Бердих и после се бори три сета срещу тогавашния и сегашен номер едно в света Рафаел Надал.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини