Франция и Австралия се целят във финал за Купа Дейвис



13-09-2017 08:44 | Николай Драганов

В отсъствието на голямата звезда на сръбския тенис Новак Джокович, Франция е фаворит за достигане до финал в тазгодишното издание на неофициалното отборно световно първенство по тенис Купа "Дейвис". 


Жо-Вилфред Цонга и Лука Пуй ще поведат Франция на сингъл на клей кортове в родината си - на същото място, където преди три години загубиха финала от Швейцария. В другия полуфинал в Брюксел се изправят Белгия и Австралия.


"Знаем, че имахме лош сезон за френския тенис, но няма нужда да ни го напомнят всеки ден, това не е добър подход", заяви капитана на французите Яник Ноа по повод факта, че нито един френски играч не се намира в Топ 15.


Френският тим ще бъде без Ришар Гаске, Жил Симон и Гаел Монфис заради слаба форма или проблеми с контузии. "Отсъствието на Джокович е много добра новина за нашия отбор. Сигурно е, че сега имаме повече шансове", призна Ноа.


Двете държави не са се срещали от 2010 година, когато на финал Сърбия успя да вдигне трофея. За последното Франция игра финал през 2014-та, загубен от Швейцария. 


В другия полуфинал фаворит изглежда Австралия, която е на второ място, единствено зад САЩ, по спечелени издания на Купа "Дейвис". Същевременно кенгурата не са печелили трофея от 2003 година насам.


"Това е изключително важен за австралийския тенис сблъсък. Имаме истинска възможност да поставим основите на нещо наистина голямо в следващите години", каза Тод Уудбридж, който бе част от онзи отбор на Австралия преди 14 години.


Капитанът на Австралия Лейтън Хюит е заложил на Танаси Кокинакис, Ник Кириос, Джордан Томпсън и Джон Пиърс. Белгийците ще бъдат водени от Давид Гофен и Стив Дарси.

 

Звездата на австралийците Ник Кириос обяви, че би се радвал повече, ако мачът бе пред публиката в Австралия, която винаги ги подкрепя бурно, но показа голяма отдаденост и обяви, че Купа "Дейвис" е един от най-големите турнири, в който би могъл да участва. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини