Кириос шокира с признание



12-09-2017 16:02 | Станко Димов

Ник Кириос „шокира“ с изказване, че отново е намерил страстта към тениса и няма търпение да излезе на корта в края на седмицата, когато ще бъде част от тима на Австралия, който ще се изправи в Брюксел срещу Белгия в полуфинален двубой за Купа „Дейвис“.

22-годишният Кириос е считан за най-големият ленивец сред новите звезди на АТР и редовно се забърква в скандали. Този път обаче Кириос увери, че мисли само за представянето си на корта с ракета в ръка.  Неговата родина Австралия пък е на крачка от участие във финал в Световната група за първи път от 2003-а година насам.

„Купа „Дейвис“ направи чудеса за мен през сезона. Този турнир успя да ме накара отново да изпитам любов към играта, да се забавлявам на корта и във времето, което прекарвам със съотборниците ми“, коментира Кириос.

„Хюит (бел.ред. капитан на Австралия за Купа „Дейвис“) ми оказа сериозна помощ. Той е най-добрият капитан, с когото някога съм работил. Знам, че всеки от нашия тим е готов да се изправи срещу стена заради него. Ще бъде сбъдната мечта, ако донесем трофея у дома“, каза още 22-годишният Кириос.

Само преди няколко дни Ник напомни за себе си, след като отпразнува звучно отпадането си на старта на US Open. В първия кръг в Ню Йорк Кириос отстъпи пред  Джон Милман, след което беше забелязан из различни заведения в Ню Йорк, както и на няколко баскетболни мача.

„Не бях достатъчно отдаден на тениса по време на US Open“, призна Кириос след отпадането от Милман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини