Хингис и Мъри триумфираха на US Open



10-09-2017 10:38 | Николай Драганов

Джейми Мъри и Мартина Хингис триумфираха с титлата при смесените двойки от Откритото първенство на САЩ. Поставените под №1 в схемата се наложиха над третите  Хао Чин-Чан (Тайван) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия) с 6:1, 4:6 и 10:8.


Бившата №1 в света на сингъл швейцарка и братът на Анди Мъри триумфираха преди месец и на Уимбълдън, като до този момент има 10 победи от 10 мача като двойка. 


За Мъри това е трета титли при смесените двойки след двете от тази година и триумфа му на Уимбълдън още през 2007-ма година в тандем с Йелена Янкович. Той е първият британец, който печели титла на смесени двойки от US Open от 1968-ма година насам.


Мартина Хингис има общо 7 титли от Големия шлем на смесени двойки, като е печелила Уимбълдън, US Open и дори Australian Open в един сезон още веднъж, през 2015 година. Тя може да се похвали и с 12 титли на двойки, както и с 5 титли на сингъл. 


"Направихме страхотен турнир. Изиграхме невероятен тайбрек, а трибуните бяха на крака. Имаше много шум, някои невероятно разигравания. За нас е толкова приятно да участваме в такъв мач, пред тези трибуни, когато толкова хора са дошли да ни гледат", каза Мъри.


"Беше много забавно. Невероятна възможност е да се състезавам с Мартина. Тя е страхотен играч и голям шампион в този спорт. Винаги, когато сме на корта, идват да ни гледат много хора, подкрепят ни. Това ни кара да се забавляваме. Винаги съм го казвал - най-хубавото нещо в тениса е да играеш пред много хора. Това е истинското забавление, да им предложим добро шоу и хубав тенис", добави той.

 

Тази вечер Мартина Хингис ще се бори за още един трофей от тазгодишния US Open, като заедно с партньорката и Чан Юн-Тан излизат във финала на двойки при жените срещу №7 в схемата Луцие Храдецка и Катерина Синякова от Чехия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини