Стивънс: Иска ми се да можеше резултатът да е равен



10-09-2017 08:22 | Николай Драганов

24-годишната американка Слоун Стивънс триумфира с първа титла от Големия шлем след победа с 6:3, 6:0 на финала над своята сънародничка и добра приятелка Мадисън Кийс. Само допреди месец, Стивънс бе извън кортовете в продължение на 11 месеца заради контузия и последвала операция, но днес тя е носителка на трофея от Ню Йорк.


"Мади е една от най-добрите ми приятелки в тура, ако не и най-добрата. Казах й, че е бих искала да играя срещу никой друг. Това е специален момент. Казах й, че ми искаше резултатът да има как да бъде равен. Ако ситуацията беше обратна, тя би казала същото. Невероятно е, това е истинското приятелство", коментира щастливата американка, която се бе смъкнала до №957 в света само преди седмици.


"Претърпях операция на 23 януари и ако някой ми беше казал, че ще спечеля US Open, щях да кажа, че това е невъзможно. Не бих заменила преживяното по пътя до тук. Може би трябва да се откажа, защото никога няма да успея да подобря това", добави тя.


Стивънс благодари на своята майка, като разказа, че когато е била дете, тя я е завела при треньор по тенис, който казал, че Слоун ще бъде щастливка, ако стане среден играч. "Но ето ме тук. Така че, родители, никога не се отказвайте от децата си", призова Стивънс.


С контузия трябваше да се бори и Мадисън Кийс, която претърпя втора операция на лявата ръка след "Ролан Гарос", преди да спечели титлата в Станфорд през юли. "Днес не играх най-добрия си тенис и съм разочарована, но Слоун ме подкрепи силно и ако има някой, от когото съм щастлива да загубя, това е тя. Слоун е един от любимите ми хора", каза Кийс.


"Ако преди два месеца ми бяхте казали, че ще държа трофея за подгласника на US Open, щях да съм изключително щастлива и горда. Годината беше много интересна", добави тя.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини