Втори финал на Томова в София



09-09-2017 12:26 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на турнира по тенис в София "Алианц къп" Виктория Томова се класира за втора поредна година на финала на състезанието на клей с награден фонд 25 000 долара. Ако успее да спечели титлата, тя ще стана третата българка с трофея и първа след Антоанета Панджерова през 2000 г.


Втората ни ракета победи непоставената румънка Ралука Джорджина Шербан с 6:3, 7:5 на централния корт на ТК "Левски" след два часа и 18 минути игра.


Виктория поведе с ранен пробив и затвърди за 2:0. След това обаче 20-годишната румънка взе три поредни гейма. Последва нова серия на софиянката, която спечели четири поредни игри, за да затвори сета при третата си възможност, когато Шербан направи двойна грешка.

Томова продължи отличната си серия и тя поведе с 3:0 и във втория сет преди 369-ата в ранглистата румънка да спечели подаването си. Тя върна и пробива и при 2:3 копието на Шарапова поиска медицински таймаут, заради болка в дясното рамо. След паузата Вики направи нов брейк, но той беше върнат тутакси. 22-годишната българка измъкна един маратонски 11-и гейм, в който отрази няколко точки за пробив, и поведе с 6:5. В следващата игра софиянката реализира втория си мачбол след топка в аут на съперничката.

На финала в неделя от 11 часа Вики очаква №8 Джесика Пиери (Италия), която отстрани втората в схемата Каала Буюкакчай (Турция) с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини