Надал: Преди година всичко това изглеждаше невъзможно



09-09-2017 07:36 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал ще излезе като суперфаворит във финала на тазгодишния US Open, след като отстрани с 4:6, 6:0, 6:3, 6:2 Хуан Мартин дел Потро на полуфиналите, а в битката за титлата го очаква дебютантът в подобен мач Кевин Андерсън.


Това ще бъде трети финал от Големия шлем през тази година за Рафа, като той успя да спечели "Ролан Гарос" и загуби на Australian Open от Федерер. Рафа ще се бори за трета титла от US Open и общо 16-та от Големия шлем в кариерата си.


"След няколко години, изпълнени с тежки моменти, това беше една много емоционална година. Да се завърна на този невероятен корт пред тази невероятна публика и да имам шанса да играя за титлата, е невероятно за мен", каза Рафа след победата над Дел Потро. 


Относно развитието на мача и обрата, който осъществи, Рафа коментира: "Трябваше да се опитам да бъде по-непредвидим, защото ме дебнеше от бекхенд страната си. Затова реших да променя напълно играта си и започнах да играя с много повече форхенди, станах по-непредвидим, а той изпадна в неприятности, защото не знаеше къде да отиде".


Самият Дел Потро призна тактическият коз на Рафа. "Стоях от лявата част непрекъснато, и когато игра от другата страна, просто спечели. Той игра изключително умно от втория сет до края на мача", каза аржентинецът. 


"Не чувствах, че съм направил много грешки след този първи сет, реализирах хубави уинъри. Сервирах добре... много съм щастлив от начина, по който играх. Играех горе-долу в началото на турнира, но с всеки изминал ден ставаше по-добре и по-добре", добави Надал. 


"Рафа просто игра по-добре в последните три сета на този мач и не можах да използвам бекхенда си така добре, както в първата част. Игра умно, доминираше. Игра много добре. Ако трябва да съм честен, ядосан съм, че изпуснах шанс като този, но може би в следващите дни ще осъзная колко голям турнир беше това за мен", призна Дел Потро.


Запитан как би реагирал, ако преди година някой му бе казал къде ще се намира днес, Рафа отвърна: "Ще го чуя, ще благодаря, но би изглеждало невъзможно. Но ето ни тук сега. Справихме се много добре. Заедно с целия отбор свършихме много добра работа. Вярвахме в това, което правим и все още имаме голяма страст и любов към играта", завърши испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини