Федерер обяви своя приоритет №1 до края на сезона



07-09-2017 12:42 | Станко Димов

Роджър Федерер обяви програмата си до края на сезона. Преди да се върне на корта обаче, швейцарецът планира да си почине пълноценно след участието на US Open.

„Програмата ми е сходна с предишни години. Добрата новина е, че имам нужда от почивка и ще се отдам на почивка. Точно това си помислих, когато напусках корта: „Най-накрая ще мога да си почина“. Защото съм уморен. Положих много усилия и ако трябва да бъда честен изобщо не бях сигурен, че ще мога да играя на US Open. Сега е време за почивка“, коментира Федерер след поражението от Хуан Мартин дел Потро на четвъртфиналите на US Open.

„Предстоят ми участия на Лейвър къп, както и в Шанхай, Базел, Париж и Лондон. Това е програмата ми и няма да правя промени. Надявам се, че ще бъда напълно здрав, когато Лейвър къп се появи на хоризонта. След това се надявам да пристигна много рано в Шанхай, за да мога да се подготвя и да превърна спечелването на титлата в мой приоритет“, коментира Федерер.

Припомняме, че надпреварата Лейвър къп ще се проведе в Прага (Чехия) в периода 22-24 септември и е с демонстративен характер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини