Испанец с първи полуфинал в Шлема



05-09-2017 21:27 | Любомир Тодоров

Поставеният под №12 на US Open Пабло Кареньо Буста за първи път се класира на полуфинал в турнир от Големия шлем.


Той се наложи над 29-ия в схемата Диего Шварцман от Аржентина с 6:4, 6:4, 6:2 в двучасов двубой в Ню Йорк и продължава без загубен сет.


Испанецът започна с пробив на нула. След това той постигна втори брейк за 5:2 и сервираше за сета. Шварцман успя да върне единия пробив след двойна грешка на Кареньо Буста. При втория си шанс да затвори сета тенисистът от Хихон стигна до две възможности и реализира втората.

В следващата част двамата си размениха пробиви до 2:2. В осмия гейм южноамериканецът поведе с 40:0 при сервис на съперника, но Кареньо Буста спечели и веднага след това на свой ред проби за 5:4. В заключителния гейм той релизира втория сетбол с хубав сервис в тялото на Шварцман.

С пробив в откриващия гейм 26-годишният Пабло бързо поведе с 2:0 в третия сет. В четвъртата игра се повтори ситуацията във втората част и испанецът взе подаването си от 0:40 за 3:1. Кареньо Буста проби пак за 5:2 и след това сервираше за място на полуфинала. Поведе с 40:0 и триумфира при първия, когато Шварцман удари топката с рамката и я прати в аут.


Пабло приключи срещата са 30 печеливши удари (7 аса) и 30 непредизвикани грешки. Аржентинецът записа 21 уинъра (4 аса) и 34 грешки.

До момента ибериецът имаше един-единствен четвъртфинал в Шлема - на "Ролан Гарос" тази година, където по пътя си победи Григор Димитров.

Кареньо Буста очаква победителя от Сам Куери и Кевин Андерсън, което означава, че на финала в недел със сигурност ще има дебютант в мач за титлата в Шлема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини