Федерер: Вече съм фокусиран само върху тениса



Федерер: Вече съм фокусиран само върху тениса
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-09-2017 09:34 | Николай Драганов

19-кратният шампион от Големия шлем Роджър Федерер ще изиграе четвъртия си мач в тазгодишния US Open тази нощ, а негов съперник е германеца Филип Колшрайбер. Маестрото има отлична статистика от 11 победи в 11 мача срещу германеца, но Колшрайбер може да се надява да наруши лошата традицията, имайки предвид тежкото начало на турнира за Роджър.


"Трябваше да се справя с проблемите в гърба на старта. След това мисля, че проблемите във втори кръг бяха заради лошата ми подготовка. В момента мисля, че имам далеч повече вяра в движенията си. Сервисът ми е тук, психическата настройка също. Най-накрая мога да се фокусирам върху тениса, а не върху миналото", каза швейцарецът, който изигра най-добрия си мач в трети кръг и победи категорично Фелисиано Лопес.


Относно следващия си съперник в Ню Йорк, Федерер сподели: "Познавам Филип много добре. Тренирали сме заедно много пъти, имали сме много добри мачове в миналото. Играх срещу него тук преди няколко години. Той е добър играч, играе с много топспин. Има отличен бекхенд с една ръка, което обичам да виждам, разбира се. Изглежда в добра форма, винаги е подготвен физически, работи много", не спести похвалите си Федерер.


"Различно е да играеш срещу него в първи и в четвърти кръг. Убеден съм, че и той е натрупал самочувствие. Спечели мачовете си по прекрасен начин, така че ще видим какво ни очаква", подчерта Маестрото, но призна, че не е имал възможност да наблюдава в детайли играта на Колшрайбер от началото на турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини