Шарапова: Чувствах се сякаш нямам право да победя



29-08-2017 10:11 | Николай Драганов

Мария Шарапова се завърна триумфално в Откритото първенство на САЩ, като успя да запише победа на старта над втората поставена Симона Халеп с 6:4, 4:6, 6:3. 


Маша не успя да скрие емоциите си на корта, на който се появи за първи път след изтърпяно 15-месечно наказание и куп критики към нея. "Опитах се да мисля, че това е просто още един ден, още една въможност, още един мач. Но беше много повече от това. Понякога се чудиш защо са всички тези усилия и труд, ето това е отговорът", заяви рускинята секунди след победата.


"Това момиче зад тази черна рокля с кристали на Сваровски има много кураж и няма да ходи никъде", коментира Маша в отговор на въпрос какво е научила от този двубой, който е приличал много повече на финал, отколкото на мач от първи кръг.


Шарапова не получи уайлдкард за "Ролан Гарос" и пропусна турнира, защото нямаше достатъчно точки поне за квалификациите, а след това се контузи преди квалификациите на Уимбълдън, където също не бе поканена. Това обаче се случи на US Open, въпреки множеството критики на нейни колеги и анализатори, че тя е трябвало да бъде наказана до живот и никога повече да не играе тенис.

 

Когато разбрах, че ще получа уайлдкард, очевидно бях много развълнувана. Осъзнах колко дълго не съм играла на US Open, просто си помислих какво ще бъде да се завърна. Обичам възможностите, обичам предизвикателствата. Заради тях играя. Ако не заради това, в какво друго ще намериш мотивация? Откъде ще почерпиш вдъхновение. Това са моментите, които ме вдъхновяват", каза още рускинята, която призна, че преди няколко седмици все още не е било сигурно, че ще бъде готова да играе в Ню Йорк заради травмата, която не и позволи да играе в Станфорд, Торонто и Синсинати.


"Когато беше изтеглен жребият, знаех колко труден мач ще бъде това, колкото много интерес ще има около него. Почти се чувствах, сякаш нямам право да го спечеля. Но някак успях да го сторя. Мисля, че именно от това съм най-горда", заяви Шарапова, която преди дни призна, че колкото и да е силна, понякога е трудно да не обръща внимание на критиките. 


"Определено трябва да оценя усещането, което изпитвам в момента. Това е важно, защото не мога да приема това усещане за даденост. Не мога да приема за даденост тази победа, нито тези емоции. Това е голяма победа за мен, ще и се насладя, а след това ще продължа напред", подчерта рускинята.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА US OPEN


На другия полюс очаквано бе Симона Халеп, която пропусна пореден шанс да се изкачи на върха в ранглистата. "Тъжна съм, разбира се, че загубих този мач. Но мисля, че дадох всичко, на което съм способна. Тя беше по-добра. Сервираше по-добре. Моят сервис беше много лош днес. По мое мнение, доста труден мач. Определено не беше като мач от първи кръг. Но такъв е жребият, не мога да кажа нищо друго. Това е положението, такъв е късметът", коментира румънката.


"Труден съперник за първи кръг, определено. Но въпреки това мисля, че играх окей. Тя игра наистина добре. Беше добър мач, хубав за феновете", добави тя Халеп, която поздрави съперничката си, но призна, че не е видяла момента, в който рускинята се е разплакала на корта след последната точка. "Не съм видяла този момент, защото бях доста тъжна, че загубих мача. Какво да ви кажа? Мисля, че това е голяма победа за нея. Тя беше извън игра толкова месеци. Сега се завръща. По мое мнение, тя игра много добре. Може би това е причината. Усеща, че играта и се завръща и е щастлива", заяви Халеп.


Запитана дали се чувства с лош късмет заради жребия, тя отвърна: "Чувствам се като много голям късметлия заради нещата, които имам в този живот, шансът да играя на най-високо ниво толкова много години. Играх финал. Разбира се, че съм тъжна, но не е въпроса в късмета. Просто не играх достатъчно добре, за да спечеля", обобщи тя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини