Федерер: Дано най-после се срещнем с Рафа в Ню Йорк



28-08-2017 09:17 | Николай Драганов

Роджър Федерер и Рафаел Надал са играли помежду си цели 37 пъти, включително три пъти през сезон, но нито веднъж досега не са срещали на US Open. През този сезон това е възможно на полуфинал, въпреки че двамата са най-високо поставените играчи, които останаха в турнира. Късното отказване на Анди Мъри, който бе под №2 в схемата, събра 1-вия и 3-тия - Надал и Федерер, в една част. 


"Би било страхотно да играя срещу Рафа в Ню Йорк. Надявам се, че ще бъде във вечерна сесия. Вярвам, че атмосферата ще бъде страхотна, подобно на сблъсъка ни в Мелбърн. Ще бъде забавление за всички замесени", коментира Роджър преди началото на US Open 2017.


36-годишният швейцарец се завръща в Ню Йорк, след като пропусна миналогодишното издание на турнира заради контузия. Той ще се опита да спечели 20-та титла от Големия шлем, трета за годината и общо шеста от US Open. За последно Роджър вдигна трофея от Откритото първенство на САЩ през 2008-ма година - тогава за пети пореден път. 


"Спечелването на трофея за първи път беше нещо голямо: 2004-та беше страхотна година за мен. Станах №1 за първи път, спечелих US Open за първи път. Понякога поглеждаш назад към тези първи години. Влюбих се в Ню Йорк, винаги съм обичам да се връщам тук, още от 1998-ма година като юноша и всяка година след това. 2004-та и 2005-та година бяха големите години за мен", припомни си Федерер.


9 години след последната му титла от US Open, той има шанс да се завърне и като №1 в света още в края на турнира. Това ще се случи, ако успее да стигне до финал или дори до полуфинал, а Надал не успее. Маестрото започва с двубой срещу младата американска надежда Франсес Тиафо. Швейцарецът е спечелил единственият им сблъсък по-рано през този сезон в Маями със 7:6(2), 6:3.


"Интересен първи кръг. Той няма какво да губи, може само да спечели. Това прави нещата трудни, а освен това той играе добре. Агресивен е от основната линия, както повечето американци. За щастие играх с него в Маями тази година и имам идея какво мога да очаквам, какво обича да прави и какво - не", коментира Роджър първия си съперник.


"Ще се фокусирам върху своята игра, както правя обикновено и ще направя така, че за Франсес да бъде трудно да премине през мен. Надявам се, че ще успея да стартирам добре в мача. Развълнувам съм да играя на Централния корт след промените, вече има покрив. Липсваше ми през миналата година. Много се радвам, че ще играя тук отново", завърши Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини