Готов ли е Саша Зверев за титла от Големия шлем?



28-08-2017 08:44 | Николай Драганов

Готов ли е 20-годишният Александър Зверев за трофей от Големия шлем? Вероятно. Следващите две седмици в Ню Йорк ще дадат категоричен отговор на този въпрос. Макар никога да не е достигал до четвъртфинал в турнирите от Голямата четворка, Зверев е сред фаворитите за титлата от тазгодишния US Open. 


Саша е играчът с най-висок ранг в долната част схемата, което стана факт след оттеглянето на №2 Анди Мъри. Германецът успя да спечели две "Мастърс" титли през сезона до този момент - в Рим и Монреал, което е доказателство, че е готов за големи трофеи. Трофей от Големия шлем ще бъде следващата стъпка. В Ню Йорк Звевер ще се опита да стане вторият най-млад шампион в Откритата ера след 19-годишния Пийт Сампрас през 1990-та година. 


"Играя прекрасно на твърди кортове досега през сезона, спечелих два турнира, Монреал и Вашингтон, един след друг, а това са две големи надпревари. Чувствах, че мога да победя всеки в този период", коментира Зверев преди началото на US Open.


"Спечелването на "Мастърс" титлите ми показа, че мога да победя най-добрите играчи. Спечелих две титли от тази категория в един сезон, което отдавна не се е случвало на някого извън Топ 4. Нещата започват да се получават и се надявам да продължат в същия дух", добави той.


Германецът ще стартира участието с двубой срещу 168-мия в света Дариян Кинг от Барбадос в първия ден на US Open. Първият поставен играч, който може да срещне в трети кръг, е Кевин Андерсън, в четвърти го очаква евентуално Джак Сок, а на четвъртфиналите - Джон Иснър. 


Саша започна годината под №24 в ранглистата, но успя да се изкачи до №6, а в Ню Йорк е поставен под №4 заради отказването на Джокович и Вавринка. Запитан дали този прогрес повишава очакванията към него, Зверев отговори: "Може би очаквате да съм супер изненадан. Очевидно е, че не съм го очаквал, но аз знам каква работа свърших в предсезонната подготовка, как работя по време на сезона, как аз и екипа ми работим с тази цел, и дори с по-високи цели".


"Разбира се, че съм много щастлив от начина, по който се развиват нещата, но няма да се примиря само с това да бъда №4 в схемата. В края на турнира няма особено значение под кой номер си бил поставен. От значение е единствено колко далеч си стигнал и колко мача си спечелил", завърши Александър Зверев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини