Халеп се закани на Шарапова: Готова съм да я бия!



27-08-2017 13:03 | Станко Димов

Световната №2 Симона Халеп беше на тренировъчните кортове във Флашинг Медоуз, когато научи новината, че ще трябва да се изправи срещу Мария Шарапова в първия кръг на US Open. Срещата между двете открива програмата във вечерната сесия на централния корт в понеделник.

„Реакцията ми беше нормална, защото тази година имам тежък жребий почти във всеки един турнир, в който участвам. За момент си казах: „Как е възможно това пак да се случи?“ Ще бъде страхотно предизвикателство да я срещнеш (Шарапова) още в първия кръг на турнир от Големия шлем. Тя ме победи 6 пъти, така че може би трябва да променя статистиката. Ще видим какво ще се случи в понеделник“, коментира Халеп.

Румънката ще преследва своята първа победа над Мария Шарапова (0-6), докато рускинята ще се опита да продължи впечатляващата си серия от 11 победи и 0 загуби в първия кръг на US Open. Съперничеството между Халеп и Шарапова беше свирепо през сезон 2014, когато двете се срещнаха на финала на „Ролан Гарос“, финала в Мадрид и четвъртфинала в Синсинати. И в трите случая Маша се наложи в 3 сета. От 2014-а насам те са играли само веднъж.

„Бях много близо няколко пъти. Не знам какво точно да кажа, може би нейният стил на игра – да удря плоско с максимална сила и риск в ключовите моменти, проработи в двубоите ни до момента.

Мина много време от онези двубои (през 2014), сега аз съм напълно различна тенисистка. Психически се чувствам много по-силна, освен това натрупах опит. В тези три години се изправих пред какви ли не ситуации. Сега се чувствам по-подготвена да се изправя срещу нея (Шарапова). Няма значение какъв ще бъде резултатът, аз искам да променя нещо. Може би ще спечеля, ще видим“, коментира още Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини