Баутиста Агут грабна шести трофей в кариерата си



27-08-2017 10:32 | Станко Димов

Роберто Баутиста Агут спечели втората си титла за сезона, след като в събота надви Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 6:4, 6:4 на финала на турнира на твърди кортове в Уинстън-Салем, който е от категория АТР 250.

За испанеца това беше втори пореден финал в надпреварата, след като миналия сезон отстъпи в спора за трофея пред сънародника си Пабло Кареньо Буста.

„Изключително щастлив съм, седмицата беше страхотна за мен. Не загубих нито един сет и демонстрирах много добър тенис“, коментира щастливият шампион, за когото това е шеста титла на ниво АТР Уърлд Тур.

„Финалът не беше лесен. Той (Джумхур) играе много разумно, умее да сменя ритъма и е непредвидим. Бях концентриран и стабилен през цялата среща“.

По-рано през годината Баутиста Агут вдигна и титлата в Ченай, където на финала победи Медведев. За успеха в Уинстън-Салем Баутиста Агут ще се поздрави с 250 точки за ранглистата, както и чек на стойност $89 280.

„Исках да се класирам за финал и да спечеля трофея, така че седмицата нямаше как да бъде по-добра за мен. Като цяло годината е много успешна за мен. Направих отлична подготовка за US Open. Сега ще се насладя на трофея, след което ще се концентрирам върху първия ми мач (в Ню Йорк) във вторник“, коментира Баутиста Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини