Зверев и Дел Потро попълниха отборите за Лейвър къп



25-08-2017 15:08 | Любомир Тодоров

Отборите за дебютното издание на турнира "Лейвър къп" в Прага са попълнени. Техните капитани Бьорн Борг и Джон Макенроу оповестиха своите великолепни шестици за демонстративното тенис състезание в зала "О2", което ще се проведе от 22 до 24 септември.


За състава на Борг последното ново име е това на Александер Зверев. Младият германец, който ще бъде №4 на US Open, спечели две титли от "Мастърс 1000" тази година - в Рим и в Монреал. Саша се присъединява към съсобственика на проявата Роджър Федерер, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Марин Чилич и Томаш Бердих.


За отбора на Макенроу последен потвърди аржентинецът Хуан Мартин дел Потро. Негови колеги в чешката столица ще бъдат Милош Раонич, Джон Иснър, Джак Сок, Сам Куери и Денис Шаповалов.


"Саша прави забележителен сезон. Чувствам, че с Род Лейвър и другите спортни легенди ще променим тениса и няма да бъдем забравени. Обмислям този турнир от три години. Приказка е, че остават по-малко от 30 дни до началото му. Най-накрая ще имам възможността да аплодирам форхенда на Рафа, без да съм срещу него", коментира Федерер в Ню Йорк.


Двубоите в "Лейвър къп" се играят в три дни, като във всеки от тях ще има по три мача на единично и един на двойки. Всяка победа носи една точка, отборът, който вземе 13 точки печели купата.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини