Макeнроу: Отсъстващите в Ню Йорк отварят шанс за такива като Димитров



25-08-2017 09:43 | Николай Драганов

Ще загуби ли твърде много US Open от отсъствието на шампиона от миналата година Стан Вавринка, двукратният носител на трофея Новак Джокович, финалистът от 2015-та година Кей Нишикори, а също така и Милош Раонич. Анди Мъри пък не е играл от Уимбълдън насам и едва ли ще бъде в най-доброто си състояние. Или обратното - това ще даде шанс на други играчи да блеснат, което да направи турнира по интересен?


Темата коментира легендата Джон Макeнроу. Според него развитието на ситуацията отваря изключителна възможност за Рафаел Надал и Роджър Федерер за пореден път да пренапишат историята. Двамата са професионалисти от повече от 15 години - Федерер стартира в тура през 1998-ма година, а Надал - през 2001. Швейцарецът е на 36 години, а испанецът - на 31. Имат 37 сблъсъка помежду си. 


Но ето какво - те никога досега не са срещали един срещу друг на US Open. Подобен мечтан сблъсък, невиждан досега от феновете в Ню Йорк, е възможен на полуфинал или финал. 


"Тази ситуация при мъжете дава възможност да се случи нещо историческо. Начинът, по който Роджър играе, е повече от невероятен - спечели две титли от Шлема. Трудно е да не заложиш на него. И Надал, който стана №1 отново, след като всички си мислехме, че и двамата вървят в друга посока", коментира МакЕнроу.


Легендарния американец коментира, че липсата на някои от големите имена дава възможност за по-добро представяне на неговите сънародници, които нямат своя шампион у дома от 2003 година насам, когато за последно трофеят остана в САЩ благодарение на Анди Родик. Възможност се отваря и за други играчи, като например Григор Димитров, посочи МакЕнроу.


"Това е възможност за някои момчета, които отдавна чакат да направят крачка напред - като например Григор Димитров, Доминик Тийм или Саша Зверев, за когото смятам, че ще бъда №1. Така че дори да сме без някои момчета в схемата, има шанс да ни очаква изключително вълнуваща надпревара", каза американецът.
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини