Хуан Карлос Фереро: Зверев ме шокира



15-08-2017 15:27 | Станко Димов

Успех. По такъв начин може да се характеризира партньорството между Александър Зверев и Хуан Карлос Фереро, което датира от средата на месец юли. Младият тенисист в момента се намира в най-добрата си серия – 10 последователни победи, които му осигуриха титлите от Вашингтон и Монреал.

От началото на годината германецът вече има спечелени 5 трофея, а в понеделник се изкачи до рекодната за него 7-ма позиция в ранглистата на АТР и 3-та в класацията Race To London, непосрествено зад Рафаел Надал и Роджър Федерер.

 „Не очаквах, че ще започнем с две титли“, коментира пред пресслужбата на АТР Фереро. „Трябва да каза, че когато гледах как тренира Александър през 10-те дни, които изкарахме в Тампа непосредтсвено преди Вашингтон, бях шокиран от дисциплината и отдадеността му към играта. Той ужасно много иска да се развива и да стане един от най-великите“. 

„Мисля, че Александър е много надарен за годините си. Това е разликата между него и другите момчета от неговото поколение. Той все още развива своята психика, както и някои елементи от играта си, като волетата и излизанията на мрежата, но...той е само на 20 години и има много време да го направи“. 

„Той е победител. Той вярва в своите шансове, без значение кой е от другата страна на мрежата. Федерер, Джокович или някой друг“. 

Зверев записа 10 последователни победи в турнири от „Мастърс 1000“ сериите – постижение, което не беше правено на неговата възраст от Рафа Надал през 2005-та.

„Това е много важно. С техническите компоненти, с които разполага, ако вярва в играта си, Александър може да бъде много опасен. Той обича да се шегува с отбора си. Той е екстровертен с хората, които не понзава добре. Но в същото време е работохолик и се наслаждава на Тура. Нашите планове са начертани: ще бъдем заедно на US Open. По време на турнира в Синсинати аз ще се прибера у дома, но след това ще продължим да работим заедно до края на сезона“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини