Дел Потро сложи край на победната серия на Иснър



08-08-2017 08:43 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро сложи край на победната серия на Джон Иснър и го победи със 7:5, 7:5 в двубой от първия кръг на "Мастърс" турнира в Монреал. Аржентинецът проби на два пъти при 5:5 в отделните части, което се оказа достатъчно да изхвърли от турнира 14-тия поставен американец, който наниза 24 аса.


Дел Потро е финалист в Rogers Cup от 2009 година, а през този сезон вече има 11 победи и нито една загуба в първи кръг. Аржентинецът не бе изправен пред точки за пробив, а на свой ред реализира две от 7-те възможности. "Невероятно е. Този турнир ми липсваше много. Не успях да играя в последните издания заради контузиите. Но сега съм в добра форма. Имам шанса да играя след доста години и започнах с добър мач срещу Иснър", коментира Дел По. 


По този начин той сложи край на серията на Иснър, който не бе губил дори сет от 6 юли насам, когато загуби от Дуди Села на Уимбълдън. След това американецът спечели 16 поредни сета и осем мача, печелейки титлите в Нюпорт и Атланта - неговите №11 и №12 в кариерата. 


Следващият съперник на Дел Потро в Монреал ще бъде победителя от мача между младия канадец Денис Шаповалов и Рожерио Дутра Силва от Бразилия. 


В друг двубой от първи кръг 116-тия в света Петър Полански от Канада се добра до нов мач с Роджър Федерер, след като надигра категорично своя сънародник Вашек Поспишил със 7:5, 6:2. Запитан какво си двубоя си срещу Федерер на канадския "Мастърс" преди три години, когато загуби с 6:2, 6:0, Полански отвърна: "Помня, че свърши много, много бързо. Иска ми се да бях на корта малко по-дълго. Но няма значение, всъщност помня, че играх в много хубав мач. Гледах запис на най-интересните моменти от него и имаше страхотни точки. Просто загубих всички от тях", пошегува се канадецът.


Победа на старта на Rogers Cup записа ветеранът Давид Ферер, който се наложи след два часа и половина здрава битка над британеца Кайл Едмънд с 6:7(5), 6:4, 6:3. 35-годишният испанец е четвъртфиналист от 2014 година, а в следващия кръг ще се изправи срещу Джак Сок или френския квалификант Пиер-Юг Ербер.


Аржентинецът Диего Шварцман си осигури двубой от втори кръг срещу Доминик Тийм, след като се наложи над младия американски талант Райли Опелка с 6:3, 6:7(2), 6:4. Опелка наниза 21 аса, но Шварцман спечели 87% от точките си на първи сервис и проби три пъти американеца, за да стигне до успеха. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини