Финалистка от Ролан Гарос хваната с допинг



07-08-2017 14:29 | Любомир Тодоров

Италианката Сара Ерани е дала положителна допинг проба през първите месеци на 2017 година. Тест, направен от ITF, е показал следи от хормона аримидекс.


Той се използва при лечение на рак на гърдата, но при липса на терапия се смята за забранен стимулант, съобщава Тennis World. Тя е наказана с дисквалификация от два месеца, смятано от 3 август. Ерани е дала положителната проба на 16 февруари, а на 18 април е било повдигнато обвинение от Антидопинговата агенция.

Всички резултати на тенисистката от 16 февруари ще бъдат анулирани, а Сара трябва да върне и спечелените в този период суми от наградни фондове.

Италианската тенис федерация обяви, че ще подкрепи финалистката от "Ролан Гарос" през 2012 г., която стигна до №5 в световната ранглиста и беше начело в класацията на двойки заедно с Роберта Винчи, като двете направиха кариерен Голям шлем при дуетите.


В сряда 30-годишната Ерани ще представи своята версия как е попаднал хормонът в организма й на пресконференция. В момента тя е на 97-а позиция в класацията на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини