Титла №4 през сезона за Саша Зверев



07-08-2017 08:00 | Николай Драганов

Александър Зверев триумфира с титлата от турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон след победа с 6:4, 6:4 над Кевин Андерсън във финалния двубой. Саша загуби едва един сет през цялата седмица и спечели първа титла на твърди кортове на открито и първа от тази категория.


20-годишният германец вече има четири трофея през този сезон - в Монпелие, Мюнхен, Рим и Вашингтон, както и една титла през миналата година, спечелена в Санкт Петербург. Той стана най-младият играч, спечелил четири титли в един сезон след Хуан Мартин дел Потро през 2008 година. През 2017 година само двама души са спечелили повече отличия - Роджър Федерер и Рафаел Надал. Година по-рано Новак Джокович има пет титли, а рекордът се дължи от Надал, който има 11 отличия през 2005-та година. 


"Мисля, че се подобрих много през последните месеци и по време на подготовката, така че да бъда способен да печеля тези турнири. Показах го в Рим, а сега и тук. Просто се надявам да продължа да играя така добре и дори да се представя още по-добре през лятото. Нека видим какво ще се случи на следващия голям турнир", коментира Саша.


Благодарение на натрупаните точки, Зверев се утвърждава на 8-мата позиция в ранглистата, но ще заеме четвърто място в годишното класиране, което взема предвид само точките, спечелени през 2017 година, изпреварвайки Стан Вавринка и само на 270 точки от третия Доминик Тийм. Саша е категоричен водач в т.нар. "Път към Милано" - финалният турнир за най-добрите млади играчи през сезона, който ще се проведе за първа година в италианския град.


Трофеят във Вашингтон е първи за германеца и откакто работи с Хуан Карлос Фереро. "Искам да се развивам максимално бързо, докато съм на върха на своята форма. Това се опитвам да правя, но не всичко замиси от мен", добави младият германец. 


Кевин Андерсън успя да запише две големи победи във Вашингтон, като спаси мачбол срещу Доминик Тийм и победи в два сета Джак Сок. Но 31-годишният американец нямаше отговор на двата ранни пробива на Зверев и в двата сета на финалния двубой. Същевременно Саша така и не бе изправен пред точка за пробив, спечели 82 процента от точките на свой сервис, включително 88 от тези на първи сервис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини