Лопес: Никога няма да има втори като Надал



06-08-2017 09:31 | Николай Драганов

Седем испански тенисисти се намират в Топ 50 на световната ранглиста, но само трима от тях - Пабло Кареньо Буста, Алберт Рамос и Роберто Баутиста Агут са под 30 години. Невероятна ера, която според един от тези играчи в лицето на Фелисиано Лопес едва ли ще се повтори някога.


"Има силни млади играчи, но винаги съм казвал, че тази генерация испански тенисисти в последните 10 години няма да се случи отново. На първо място, защото няма да има втори като РафаелНадал, без да пропускам и останалите играчи, допринесли за испанския тенис", заяви Лопес в интервю за "Марка".


"Ясно е, че няма да има второ такова поколение, но все пак мисля, че ще има достатъчно страхотни играчи, които ще борят за големите трофеи в следващите години. Кареньо Буста, например, е един от играчите, които харесвам най-много и той вече е сред най-добрите в света", добави Лопес.


Един бивш голям испански играч - Хуан Карлос Фереро, се завърна в тура като треньор на Александър Зверев. Дали е възможно някой да видим и Фелисиано на тази позиция? "В момента не мисля за това, зает съм да играя тенис. Влагам цялата си сила и енергия, но не е лоша идея за бъдещето", коментира той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини