Колшрайбер грабна трофея на ′домашния си турнир′



05-08-2017 17:53 | Николай Драганов

Филип Колшрайбер спечели своята осма титла от ATP след победа с 6:3, 6:4 над Жоао Соуса във финала на турнира на червени кортове от сериите ATP 250 в Кицбюел.


47-мият в света германец успя да обърне и двата сета от пробив пасив, като спечели пет от последните шест гейма, за да затвори мача в своя полза в последния за годината турнир на клей.


Победата за Колшрайбер идва седмица, след като му се наложи да се откаже от игра в полуфинала в Хамбург заради контузия. 
"Това е като приказка. Не бях готов, когато седмицата започна, така че не вярвах, че това е възможно. Просто е не невероятно", заяви щастливият победител, след което благодари на новия си треньор и екипа физиотерапевти. 


"Без това изобщо нямаше да мога да стъпя на корта", каза германецът, който за последно триумфира в Мюнхен преди годинa, а след това изгуби единствения финал, до който достигна - през април в Маракеш, като пропиля пет мачбола срещу Борна Чорич.


Колшрайбер, който живее в Кицбюел спечели титлата от този турнир и преди три години, а през 2012 игра финал. 


Неговият португалски съперник, който заема 62-ро място в света, вече има две загуби от два финала през 2017-та. Соуса преследваше общо третата си титла в кариерата и първа от тази във Валенсия преди две години. 

 

Днешният сблъсък между Соуса и Колшрайбер бе общо четвърти между тях, като германецът успя да изравни до 2:2 победи. Той се наложи още веднъж през тази година, печелейки мача им в Хале. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини