И 56-ата в света разгада Пиронкова



08-02-2011 16:30 | Станко Димов

Цветана Пиронкова претърпя загуба още на старта на силния турнир от категорията "Premier" в Париж. В мач от I кръг нашето момиче отстъпи с 6:7 (5), 3:6 пред чехкинята Барбора Стрицова Захлавова, която е на 56-та позиция в света. Така за по-малко от седмица Цвети записва трета поредна загуба, след като претърпя две поражения и за Фед Къп. Тогава тя се оплакваше от проблеми в китката и бедрото.

 

Силния старт на сезона и записаните вече 9 победи осигуриха на чехкинята Захлавова заслужен прогрес, която към момента 56-а в ранглистата. От своя страна Пиронкова продължава да търси себе си. След полуфинала на Уимбълдън миналата година Цвети не е преминавала втори кръг на нито един турнир! Няма да го стори и в столицата на Франция.


Мачът започна отлично за Пиронкова, която след ранен пробив, при това на 0, поведе с 3:0 гейма. Последваха равностойни минути, които по никакъв начин не подсказваха за драмата в края. Двете взимаха сравнително лесно сервис-геймовете си, като при 5:3 Цвети трябваше да затвори сета.


Точно в този момент нашето момиче се пропука и допусна чехкинята да върне пробива буквално в последния възможен момент. Нещо повече, Пиронкова влезе с ужасна серия и загуби 4 поредни гейма.


След като водеше с 5:2 по-рано в мача, в един момент пловдивчанката изоставаше с 5:6, а със сервис на своя страна Захлавова можеше да сложи точка на сета. И този път обаче не се получи. Цвети "върна жеста" и на свой ред в последния възможен момент оцеля, осигурявайки неизбежния тайбрек. В него за жалост чехкинята бе по-концентрирана и се наложи със 7:5 точки. Така близо едночасовата драма в първия сет завърши в полза на Захлавова.


През втората част обратите липсваха и мачът придоби по-скучен вид. Лесно спечелени сервис-геймове и от двете вещаеха сигурен нов тайбрек. Да, ама не. "По традиция" Пиронкова допусна пробив в най-неподходящия момент, с което позволи на чехкинята да сервира за мача. 24-годишната състезателка не се поколеба и след точни 99 минути заслужи мястото си във втори кръг.


За Цвети пък остана надеждата, че скоро ще прекъсне негатичната серия от загуби в първи или втори кръг, която продължава вече близо половин година. Следващият турнир за българката е в Дубай, където ще се събере почти целия елит при дамите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини