Янкович е под въпрос за US Open



Янкович е под въпрос за US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-08-2017 09:13 | Любомир Тодоров

За пореден път този сезон бившата номер едно в света Йелена Янкович не успя да спечели мач. Сръбкинята се отказа в двубоя си от първия кръг на турнира във Вашингтон срещу Осеан Доден от Франция при 6:4, 3:6, 0:2 заради болки в кръста и записа шеста загуба в последните си седем двубоя.

След загубата Янкович, която е №69 в ранглистата в момента, заяви, че трябва да обмисли дали да играе в остатъка на сезона, или да се лекува от хроничната травма.

"Може би ще приключи годината скоро, още не съм решила. Може би ще играя на Откритото първенство на Съединенинета щати, ще си дам шанс за възстановяване от контузията и ще видим резултатите", коментира 32-годишната белградчанка, която игра финал на US Open през 2008-а, дни след като оглави класацията.

Заради болките в кръста Янкович не участва и в София на Турнира на шампионките през 2014 година, когато получи "уайлд кард".

Според нея проблемът в тениса е, че сезонът е много дълъг - от януари до ноември. Така че, който правел добър сезон, трябвало да страда от травми и нямало време за възстановяване.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини