Азаренка отказа турнира в Станфорд в последния момент



30-07-2017 10:46 | Станко Димов

Виктория Азаренка оттегли участието си на турнира на твърди кортове в Станфорд. Бившата водачка в световната ранглиста разкри, че от няколко дни е болна и няма да бъде в състояние да излезе на корта идната седмица.

„Изключително тъжна съм, че няма да мога да играя в Станфорд следващата седмица. През цялата седмица страдам от вирусно заболяване и поради тази причина няма как да изляза на корта”, сподели Азаренка в специално обръщение.

„Турнирът, който е сред най-добрите през сезона, беше вписан в календара ми от първия ден, в който започнах да планирам завръщането си на корта след раждането на сина ми Лео. Тъжна съм, че няма да мога да играя пред страхотните фенове в Станфорд. Надявам се да се върна следващата година”, каза родената в Беларус тенисистка.

Азаренка се завърна на корта в Майорка след повече от година пауза. В испанския град тя отпадна във втория кръг, където отстъпи пред Ана Конюх. На Уимбълдън двукратната шампионка от Големия шлем отстъпи в два сета пред Симона Халеп в четвъртия кръг.

Очаква се Азаренка да се върне на корта за силните турнири в Торонто (след седмица) и Синсинати, преди да я видим и на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини