Мъри е фаворит в Ротердам, но шампионът и "черният кон" могат да объркат сметките



08-02-2011 11:44 | Станко Димов

Както обикновено появата на корта на Анди Мъри събуди тенис-страстите на Острова. Разочарован от поредния си провален опит да спечели заветната титла от Големия шлем Мъри заяви, че може да си вземе "няколко месеца почивка".

 

В крайна сметка за радост на феновете на шотландеца това не стана, а самият играч ще се появи на корта още утре. Негов съперник в първия кръг на силния турнир в Ротердам ще бъде Маркос Багдатис, който винаги е способен да сътвори изненада.

 

Въпреки това обаче на Острова са категорични, че Мъри е големият фаворит не само в този мач, но и в турнира (Анди Мъри 3/1, Робин Сьодерлинг 7/2, Давид Ферер 10/1, Томаш Бердих 10/1).


"Знам, че изненадах много хора с думите си, че съм спал спокойно след загубата на финала на Australian Open. Това обаче е живата истина. Знам, че дадох всичко от себе си, това е най-важното за мен. Разбира се, че продължавам да мечтая за моята първа титла от Големия шлем. Винаги съм приемал тениса много на сериозно и затова вярвам, че ако продължавам да се раздавам рано или късно триумфът ще дойде".


Но да се върнем на турнира в Ротердам. В Англия отбелязват, че човекът, който Мъри трябва да победи е Робин Сьодерлинг. Шведът, който наскоро измести Мъри от четвъртото място в ранглистата на ATP, е шампион в турнира от миналия сезон.

 

Освен това кортовете в Ротердам са изцяло по вкуса на Сьодерлинг, който може да се похвали и с финал от 2008-ма година в холандския пристанищен град.


Интересното е, че колегите в Англия определят като "Черен кон" Михаил Южни. "Световният номер 11 - руснакът Южни вече има два финала в Ротердам зад гърба си. През 2007-ма той спечели турнира, а миналия сезон се отказа заради контузия във финалния двубой", отбелязват на Острова.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини