Тийм: Федерер е гений, гледам мачовете му с часове в YouTube



26-07-2017 10:15 | Николай Драганов

Единственият играч под 25 години в Топ 10 при мъжете в лицето на Доминик Тийм призна, че се наслаждава да наблюдава мачовете на Роджър Федерер. Швейцарецът прави фурор на почти 36-годишна възраст, което предизвика доста въпроси относно спорта и младото поколение.


Дали това, че 36-годишен играч спечели две от трите титли от Големия шлем до този момент, два "Мастърс" турнира и още едно престижно отличие? "Това би звучало като катастрофа, ако не ставаше дума за Федерер - той е изключение във всичко", заяви 23-годишния австриец.


"Той се учи непрекъснато. Играе напълно различно, отколкото преди три или четири години. Когато беше млад и ми се струваше, че е спечелил всичко, също играеше съвсем различно - с дълги разигравания от основната линия", припомни Тийм.


"Има много стари мачове в YouTube. Начинът, по който се науча да приспособява своята игра, е невероятен. Той никога не е доволен от това, което е, винаги се опитва да подобрява нещо, макар да е спечелил всичко. Можеш само да учиш от него, той е гений", обяви Тийм.


Запитан дали той самият гледа мачовете на Роджър в YouTube, австриецът отвърна: "Буквално, с часове". Това изглежда дава резултат, тъй като Доминик е един от малкото играчи, които могат да се похвалят с положителен баланс срещу Федерер. Двамата се срещнаха три пъти през миналата година, като Федерер спечели в първия случай на полуфинала в Бризбън, но след това записа две поредни загуби - на "Мастърс" турнира на клей в Рим и на тревата в Щутгарт. 


Австриецът е сред малцината топ тенисисти, заедно с Григор Димитров и Стан Вавринка, които подобно на Федерер практикуват бекхенд с една ръка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини