Рафтър: Не мога да разчитам на Кириос и Томич



25-07-2017 08:26 | Николай Драганов

Австралийската тенис легенда Пат Рафтър е идол на хиляди свои сънародници заради своите постижения и личностни качества. Според самия него обаче, това не може да се каже за някои от сегашните надежди на Австралия в тениса, като например Ник Кириос и Бърнарнд Томич.


Двамата млади играчи са сред най-скандалните фигури не само в австралийския тенис, но и в тура изобщо. Според мнозина двамата имат качествата, но не и желанието и амбицията да се превърнат в уважаваните и постигналите толкова много техни предшественици в лицето на Рафтър и Лейтън Хюит.


Рафтър е бивш капитан на националния отбор на Австралия за Купа "Дейвис", а в момента е директор в австралийската федерация по тенис. Той призна, че се е опитал да им повлияе положително, но изобщо не се е справил и в крайна сметка се е отказал.


"Наистина бях честен с тях. Като капитан и сега като директор опитах да променя културата им, но осъзнах, че нямам никакво влияние върху тези момчета, така че те не могат да разчитат на мен, нито аз на тях", заяви в интервю Пат Рафтър.


"Може би са се натрупали твърде много неща в лошото време. Опитах се да наложа някои силни, морални норми, с които сме свикнали, но открих, че просто не мога. Не беше никак приятно, през цялото време имах чувството, че си блъскам главата в стената. Просто не можех да се справя и повече нямах нужда от това в живота си", добави той.


Според Рафтър, настоящата генерация просто не е готова да чуе критика. "По онова време Кириос и Томич можеха да претърпят някаква промяна, но бързо открих, че нямам влияние върху тях. Това поколение просто не приема критика като нещо позитивно", заключи той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини