Шарапова: Постигнала съм достатъчно, за да спра, но няма



18-07-2017 09:23 | Николай Драганов

Мария Шарапова се завърна на корта, макар и не за официален мач, а преди мача си с Шелби Роджърс на World Team Tennis коментира остатъка от сезона. Рускинята обяви, че планира да изиграе първия си официален мач в Станфорд, а след това в Торонто и на квалификациите за US Open. 


Бившата №1 в момента е под №171 в ранглистата, след като се завърна след дълго наказание през пролетта, не получи уайлдкард за "Ролан Гарос", а в квалификациите на Уимбълдън не успя да участва заради контузия по време на турнира в Рим.


"Мисля, че няма лесен път. Хубаво е отново да имам програма. Нещо, което наистина ми липсваше, е да имам насрочено участие в турнир и календар, за който знам, че трябва да се подготвя", заяви Шарапова, която получи 7 покани за участия в различни надпревари до този момент.


Относно критиките към себе си, тя коментира: "Изтърпях своето наказание и не мисля, че има какво повече да добавя. Ще правя онова, което правя, а именно - да играя тенис. Това е, което искам да правя от самото начало. Правила съм го. Винаги съм имала избор да не го правя. Постигнала съм доста в своята кариера, имала съм подкрепата. За човек на 30 години съм постигнала достатъчно, за да сложа точка".


"Но има нещо по-дълбоко. Нещо повече от спорта. Нещо, което съм правила по време на цялата си кариера и живот. Искам да продължа да го правя. Там е моят фокус и никъде друга", заяви рускинята, която все още не е сигурна дали няма да получи уайлдкард за US Open.


Относно очакванията към първия й турнир от Големия шлем след наказанието, Маша заяви: "Това не е нещо, за което мисля. Просто съм реалист и знам, че не съм играла отдавна. Като добавим контузията, става период от близо две години. Важността на всеки един турнир е много по-важна конкретно от US Open на този етап", заяви Шарапова, която ще изиграе още един мач от World Team Tennis преди Станфорд.


"Тези мачове са чудесно допълнение към моята програма. Нямах планове да участвам, но реших, че мога да ги използвам като бонус - да играя отново пред хора и да се завърна на места, където съм се състезавала преди", коментира рускинята, която загуби първият си мач в тази надпревара от Шелби Роджърс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини