Стаховски: Тенисистите трябва да получават 4 пъти повече пари



17-07-2017 12:03 | Николай Драганов


През годините Серхий Стаховски е придобил слава на един от играчите, които умеят да предизвикват дискусии и спорове с публичните си изявления. Украинецът често е прям и откровен, а понякога дори непремерен в изказванията си, което предизвиква отзвук сред колегите му. В ново свое интервю украинецът коментира любопитните промени, които би искал да види в тениса. 


"Наградните фондове би трябвало да се учетворят във всички турнири, особено в надпревари като Уимбълдън. Мисля, че загубилите в първи кръг играчи трябва да взимат по 100 000 евро. Ако искаме да запазим тениса жив и да се конкурираме с футбола, трябва да привличаме младите хора", анализира Стаховски. 


"Когато те видят, че футболистите взимат милиони, за да стоят на пейката, а тенисистите печелят пари, само ако са в Топ 100, логично е да избират футбола", добави украинецът, който в момента е №122 в света.


Стаховски коментира и решението финалът за Купа "Дейвис" да се играе на неутрален терен. "Това е абсолтна катастрофа. Ако не греша, всички членове на Съвета на играчите казаха, че това е лошо решение, защото да играеш у дома е по-важно, отколкото самият турнир. 


Между 2018 и 2020 финалът на Купа "Дейвис" ще се играе на неутрален терен в Женева, решиха от ITF, а преди дни критика към това решение отправи и Жил Симон.

 

"Обяснихме на директора на ITF, че това е много лоша идея.Изпратихме му писмо, че не го одобряваме. Но те не се интересуват, искаха да го направят и го направиха. Обяснихме ясно, че силата на този турнир е в атмосферата. Слабостите са формата и календара. Всеки човек си мечтае да играе финал у дома, защото това прави победата невероятна", коментира французинът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини