По какво си приличат Анди Мъри и Андре Агаси?



06-02-2011 12:33 | Николай Драгиев

Има поне едно нещо, по което Анди Мъри и Андре Агаси си приличат. И двамата са губили първите си три финала на турнири от "Големия Шлем".

След загубата на финала на Australian Open 2011 Мъри за пореден път получи етикета "най-добрият играч, който не е печелил в Шлема".

Но дали наистина е толкова безнадежна позицията на шотландеца? Андре Агаси, който е считан за един от най-великите играчи изобщо, губи последователно финалите на "Ролан Гарос" 1990, на US Open 1990, а след това и на "Ролан Гарос" 1991.

В своята автобиография Андре дори разкрива, че през главата му са минавали идеи дори да напусне играта след тези кошмарни три загуби.

Точно преди битката за титлата на "Ролан Гарос" 1991 срещу Джим Къриър, Агаси заявява: "Не мога да си представя да загубя трети пореден финал от Шлема. Имам нужда от тази победа."

Интересен е и друг паралел. Агаси и Къриър са опоненти още от юношеските си години. Точно каквито са Новак Джокович и Анди Мъри. Агаси коментира, че една такава загуба е "още по лична", когато е срещу такъв играч.

Агаси обаче се възстановява по най-добрия начин от случилото се - печели неочаквано на Уимбълдън през 1992 година.

Дали Анди Мъри няма да повтори постижението му през 2011?




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини