Джокович свърши задачата си ден по-късно (снимки)



11-07-2017 16:27 | Станко Димов

Поставеният под №2 Новак Джокович зае последното свободно място на четвъртфиналите на Уимбълдън. Сърбинът, трикратен първенец в надпреварата, се наложи над Адриан Манарино (Франция) с 6:2, 7:6 (5), 6:4 след малко повече от два часа игра на централния корт.

По програма този двубой трябваше да се проведе в понеделник, но беше преместен за днес, тъй като предходната среща между Надал и Мюлер се проточи много и обърка плановете на домакините.

Срещата днес се проведе под спуснатия покрив на централния корт и се разви по вкуса на Джокович, който започваше с ранен пробив и в трите сета. В първата и третата част това се оказа достатъчно, но във втората Манарино успя да навакса изоставането си и се добра до тайбрек, където отстъпи с 5:7 точки.

За Ноле това ще бъде 39-о участие на четвъртфинал в турнири от Големия шлем и 9-о на Уимбълдън конкретно. Неговият следващ опонент ще бъде Томаш Бердих. Джокович има отлични показатели срещу чеха – 25 победи срещу едва 2 загуби. Едно от пораженията обаче беше точно на Уимбълдън – през 2010-а година.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДЖОКОВИЧ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини