Чилич готов да разчупи доминацията на Голямата четворка



11-07-2017 11:52 | Станко Димов

Марин Чилич се намира в страхотна форма от началото на Уимбълдън. Хърватинът се класира за четвъртфиналите в надпреварата, където ще срещне Жил Мюлер. Чилич е един от малкото тенисисти, който успя да спечели титла от Големия шлем в конкуренцията на Голямата четворка в последното десетилетие. Той стори това на US Open 2014.

„Определено е невероятен начинът, по който тези момчета (Федерер, Надал, Джокович и Мъри) доминират през последните 10-12 години, а и повече в случая с Федерер. Те показаха колко велики играчи са и повишиха нивото на тениса като цяло”, коментира Чилич.

„Мисля, че през последните години популярността на тениса скочи неимоверно. Надявам се, че тази година ще успея да разчупи доминацията на Голямата четворка”, каза още Чилич, който за трети път в кариерата си ще играе на четвъртфиналите на Уимбълдън. Миналата година хърватинът беше много близо до дебютно участие на полуфиналите, но пропусна 3 мачбола в двубоя срещу Федерер.

„Изключително щастлив съм от позицията, в която се намирам. Също така и с моята форма. Вярно е, че играчи като Роджър и Рафа се радват на изключителен успех този сезон. Също така и Новак и Анди, в никакъв случай не трябва да ги вадим от сметките, особено когато става въпрос за Големия шлем”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини