Австралийски тенисист офертиран във Фейсбук да загуби мач



10-07-2017 09:38 | Николай Драганов

Австралийският тенисист Сам Грот заяви, че е получавал оферта да загуби двубой срещу пари. Посоченият мач е бил от турнира в Нотингам, а предложението е направено в социалните мрежи.


"Ставаше въпрос за доста пари, но изобщо не ме развълнува. Играя този спорт от доста време и го уважавам, така че няма как да захвърля всичко това заради бърза печалба", заяви Грот пред The Herald Sun.


Грот е на 29 години и в момента се намира под №188 в ранглистата, като е достигал най-много до №58. Той сподели, че е възможно някои играчи да са изкушени от подобни оферти. "Такива предложения биха могли да съблазнят играчи, които не са имали шанс да попаднат в основната схема на турнир от Големия шлем, или не виждат голямо бъдеще в това, което правят", коментира Грот, който веднага е сигнализирал за полученото предложение.


"Всичко това е много странно - всичко се случва онлайн. Не ти се обаждат по телефона, а ти изпращат съобщение в социалната мрежа", добави австралиецът. На въпросния турнир от сериите Чаланджър, Грот е достигнал до полуфинал, загубен от 103-тия в света Томас Фабиано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини