Лендъл отписа претендентите извън Топ 4



10-07-2017 08:53 | Николай Драганов

Състезател извън Топ 4 едва ли ще спечели тазгодишния Уимбълдън, счита треньорът на Анди Мъри и тенис легенда Иван Лендъл. 


"Момчетата на върха са там, защото правят нещата по-добре от останалите. Когато има проблем за разрешаване, независимо дали става дума за липса на достатъчно мачове или странични проблеми - те са свикнали. Това е част от нещата. Да, може да допуснат разочарование, но ако играят 100 пъти, ще спечелят повече от половината", коментира той.


"Те са по-добри в ударите, движенията, физическата форма. Като съберете всичко това в един кюп, този кюп е по-голям от този на играчите под тях", добави Лендъл. 


Относно своя играч Лендл коментира, че не е изненадан от начина, по който Анди е отговорил на предизвикателството, свързано с физическите му проблеми. "Така се печелят турнири - с битка. Не става лесно. Не винаги играеш по най-добрия начин и трябва да продължаваш напред, като влагаш много борба. Понякога се чувстваш уморен, трябва да надмогнеш болката. Трудно беше да влезем в ритъм, особено срещу първите му съперници, защото и двамата играят много нестандартен тенис. Но Анди играе все по-чисто и все по-добре, напипва тайминга и ритъма си. Вече е във втората седмица, така че има всички шансове", заяви треньорът на световния №1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини